Måndag igen :-)

Hej ! Dagarna och helgerna går fort,nu är det Måndag igen och i morgon Tisdag är vi inne i Februari redan ! inte länge kvar till våren :-) Blev lite förvånad i morse då det börja snöa !? de hade lovat uppehåll och sol på nyheterna ! men de kom bara 1 milimeter snö :-) som snart är smält på marken.Skönt för jag vill inte ha mer snö,de har lovat 2-4 plusgrader de närmaste dagarna,vilket gör att snön som är kvar försvinner mer och mer.Jag är på väg till centrum för att fixa lite ärenden och handla mm,tänkte bara skriva in några meningar på bloggen innan jag drar i väg,hunden får stanna hemma då jag ska fika med en polare på konditoriet,han får sova undertiden ( hunden alltså :-)ska även hjälpa min stora tös( 19 år i mars )till att hitta ett sommarjobb några veckor när deras gymnasium har sommar stängt,hon ska ju resa till Turkiet i sommar och då är det bra med egna fickpengar !pappa får väl betala resan som vanligt :-)Nu ringer mobilen som vanligt,måste sluta skriva,vi syns

Nyklippt och gullig :-)

Idag Lördag var jag och lämna in min lilla kompis för klippning,så här ser han ut nu :-) lika kort "hår" som jag har på min snaggade skalle :-)tycker han blev så liten och go nu när all päls han hade klipptes bort.Det blir en sväng till hund "frissan" var tredje månad ! de växer ju så de knakar :-)

Fredag kväll

Hej ! Sitter vid datan och inväntar travet på ATG LIVE :-) sen TV och bara slöa ikväll,skriver väl lite mer i morgon igen :-) Trevlig kväll på er alla,Vi syns

Vi har ELbil tillverkning i Nödinge + Mekonomen butik/verkstad

Nödinge blir bara större och större ! Vi har ju våran EL bil här i närheten av där jag bor,endast 300m ! inte illa att vi i Ale-kommun/Nödinge fått den äran att bygga ELbilar !! :-) inte för att jag ska köra omkring med ELbil,men ville ändå visa hur själva huset ser ut som de tillverkar bilarna i.Om ni kollar längre ner på sidan,ser ni även att de byggt Mekonomen här i Nödinge ! vi har allt snart :-)

Nu är bygget klart !

Nu har jag endast 300 meter till Mekonomen och bilverkstad ! De har nu byggt klart allt och jag kan bara promenera till butiken för att köpa biltillbehör om jag skulle behöva något,vi närmar oss våren och då är det ofta bilvårds produkter som jag behöver köpa.Skönt att slippa åka några mil för att handla saker till bilen.

Han älskar att åka bil :-)

Min hund är så himla nyfiken :-) så fort jag stannar bilen ställer han sig upp och kollar läget,han älskar att åka bil,jag säger bara ska vi åka lite bil ! då börjar han hoppa,springa runt och leta efter sitt hundkoppel ! på bilden är han nu långhårig,ska lämna in han för lite klippning inom kort :-)

Bilen skrot trots låg hastighet !

Det blev rätt så stora skador på bilen trots låg fart vid olyckan,men min farsa blev aldrig skadad som tur var,ej heller de i den andra bilen,alltid skönt att inga personskador uppstår.Bilen står vid en verksatd men de har nu meddelat att den inte går att laga,så nu blir det lite besök här och där för att kolla en ny bil till min farsa :-)bilen han krocka med hade några år på nacken så inget stort värde blev bortkastat som tur var.Glömde skriva att hastigheten endast var ca:40km när de smällde,bilen som han krocka med kom farande på ishala vägen vid en infart så därför var det låg hastighet.

Inget fiske på ett tag :-)

Var en sväng till sjön som finns nära där jag bor för att se hur mycket is det fanns kvar,men tyvärr mycket is,så jag får väl hålla ut 1 månad till innan de börjar synas lite vatten :-)och kanske 2 månader innan jag åter kan börja fiska som jag tycker är härligt och avkopplande.Brukar ej borra hål i isen för att fiska,jag vill hellre att isen är borta så jag kan ro och njuta av ett spännande fiskeäventyr :-)

En liten paus för att fota fina djur !

Hej ! Jag var och tog en kaffe igår hos mina föräldrar som bor i Sjövik,några mil från mig.Stanna till när jag såg dessa fina djur på väg dit,de är en snubbe som lägger ut mat + vatten till djuren på sina stora skogs marker han äger,djuren har de alltid bra när de finns inom hans ägor :-)Jag försökte gå ännu närmare men djuren var lite rädda så jag ville ej skrämma i väg dom.

Lördag förmiddag

Hej på er ! Strålande morgon här i Ale,solen skiner och det är endast tunna små moln i vägen som jag tror försvinner inom någon timma :-) Jag ska inte göra så mycket idag,bara vara hemma och inte göra något :-) ska kolla lite skidor och annat på TV innan travet börjar på ATG LIVE som jag kan se från datan.Var i morse ute i skogen med hunden och de märks att ljuset kommer tillbaka mer och mer,nu var det ljust redan vid 08.00 tid när jag var i skogen,dagarna blir längre och ljusare :-)Funderar på om jag ska göra lite pannkakor så här på morgonkvisten,de är gott till kaffet istället för kakor och bullar mm.jag har även grädde i kylskåpet så de blir mer smaskigt med det + sylt givetvis :-)ett problem med mig är att när jag har pannkakor som jag tänkt ha i kylskåpet för att kunna ta då och då,fungerar inte för mig :-) jag äter upp alla samma dag ! :-)gott är det i alla fall ! När jag ändå skriver så kan jag väl nämna att bilen måste tvättas,jösses så skiten den är,svårt att snart se om den är svart eller som nu med all skit på grå runt om ! får nog ta en biltvätt innan jag sitter vid datan och kollar travet.Ni får ha en fin dag,var rädda om er,vi syns

Fredag med sol :-)

Hej ! De är så underbart när helgen börjar med sol :-) man blir så himla glad och på gott humör :-) Idag ska jag åka till min vän som har hästar med bla.. mina andelshästar,( jag har två hos honom ) de ska bli kul för han har lovat mig att få åka med en sulky ! wow vad spännande,jag har aldrig suttit på en häst och detta blir första gången jag åker med bakom i en sulky :-) bara hoppas de blir en av mina andelshästar,men tror de står på Åby ? men hur som helst så ska de bli jätte kul,tar med mig motorcykel hjälmen ! hahah litar inte på hästarna :-) Min lilla tös som ofta är i stallet har sagt att jag ska prova sitta på hästen hon har,men nej tack säger jag ! tror hon jag är galen eller :-) men jag har lovat mig själv att en dag ( i år ) sitta på en häst ! och då får min tös ta ett foto så jag kan rama in den :-) jag lovar att sätta in de fotot på min blogg framöver,men när det blir vågar jag ej lova.Jag har varit nyttig länge nu,så idag blir det en fet pizza ! skit samma om de inte är nyttigt eller vad de nu är,jag älskar skräpmat ibland,specielt kebab´pizza !!! mmm de riktigt vattnas i munnen på mig nu :-)blir ju hungrig redan ! nä klockan är bara 11.40 går inte att starta dagen med en fet pizza :-) nä nu ska jag först lämna in lite lunchtrav sen åka i väg,hoppas ni får en fin dag.Vi syns ( p.s Anna ! vi har flera pizzerior här i "Arvidsjaur" ;-)

Göta Älv idag Torsdag

Tog även denna bild idag Torsdag då jag var ute och promenera vid Göta Älv,fotot är taget från Ale-kommun sidan /Nödinge där jag bor och på andra sidan ser man Kungälvs kommun.Ett annat foto finns längre ner på sidan om ni vill kolla den :-)

Ett foto taget vid Göta älv idag Torsdag

Ett foto taget idag Torsdag när jag var vid Göta älv som rinner mellan Kungälv och Nödinge där jag bor,tycker bilden är fin,vädret var lagom kallt idag,minus 3 och vindstilla.Men visst är det goare på sommaren :-)

Min senaste andelshäst

Här är min senate andelshäst som är född 2008 ! hästen står i Åmål,ska bli kul att följa den under vår/sommar :-) återkommer längre fram med lite fler bilder och resultat när den börjar tävla.Önskar er alla en fin Onsdag.vi syns

Måndag + 4 grader !!!

Hej ! Konstigt väder vi har,man kan tro de är April :-) De kom 15 cm snö under natten mellan Fredag och Lördag,de var mkt snö redan innan,och sen på Söndag regnar det ! nu är hälften borta och man börjar se asfalten på vissa gångbanor :-) bara hoppas allt töar bort nu,men de riktigt stora snöhögar som traktorn gjort,de kommer nog vara kvar till slutet av April ? eller kanske jag får äta sill på en snöhög i midsommar :-) idag har vi 4 plus och uppehåll,de droppar från taken och visst är det ett steg närmare våren :-) min lilla hund blir så skitig under magen och hans tassar,men de är lätt att skölja av han under en kran då han inte är stor :-)Jag har varit duktig i helgen,jag har nämligen målat om i min lilla tös sovrum,hon fick välja färg,och de blev ROSA ! men ingen skrikig färg,de blev en mjuk och lagom rosa som inte sticker i ögonen,de blev fint när jag spara kort väggarna vita,så inte hela rummet blev rosa :-) hon var jätte nöjd och sen blev det att möblera om hela rummet.Nä nu får jag göra lite nytta,kan inte sitta här hela dagen :-)vi syns

En solig promenad i Ale där jag bor

En bild på hur det ser ut här i mitt område,jag tog fotot igår Torsdag när solen gav lite tidig vårkänsla trots all den snö som finns.Följer ma nvägen så kommer det skolor och idrottshall mm.

Mycket snö och liten hund :-)

Inte lätt vara liten när de kommer så mkt snö hela tiden,men han älskar snö och skuttar,springer och gräver i alla snöhögar :-)Tog bilden innan de han ploga på gångvägen.

Tar ledigt några dagar

Hej ! Jag tar ledigt några dagar från bloggen,var rädda om er och titta in här varje dag i fall jag kommit igång,vi syns

Lördag morgon

Hej ! ja vad säger man om de väder vi har i Sverige,idag har de faktiskt precis börjat regna ! inte så mkt regn men nu blir de blask och hala vägar,inte bra alls,men jag brukar tänka på att våren närmar sig varje dag,då är det lättare att gå igenom denna mörka och kyliga väder :-) de piggar upp min tillvaro mkt att tänka positivt,för jag är en positiv go "gubbe" ;-)Jag tycker de är konstigt att inte fåglarna äter de matkulor jag hängt ut på framsidan av huset !? nu har de varit där ute i en hel vecka och allt finns kvar !! kanske de hittat andra matställen eller så har de rymt i väg från all snö vi har ? stackars fåglar,inte lätt hitta mat så här års,men kommer de inte till mig och äter när de finns mat,( de kommer heller inte till min granne ) ! så får de vara utan :-) tror de att jag ska laga fisk vid spisen eller :-) vi har även några katter som springer omkring på vårt område,de är några grannar här i området som har de lösa och de jagar både fåglar och bråkar med varandra,såg en katt sitta och lurpassa på små fåglarna när de åt för ett tag sedan,kanske katten skrämt iväg fåglarna ? ska jag vara ärlig så har även katterna varit borta några dagar ! hm de är väl inte mätta av små fåglarna !? :-)Nä nu får jag göra lite nytta här hemma,ni får ha en fin Lördag.vi syns

Fredag med sooooooooooooool :-)

Hej på er ! idag är de unerbart soligt väder här i Ale,fantastiskt mysigt väder,jag har varit i skogen med min hund och de var verkligen härligt,endast 1 minus ! men hur länge de är så här fint "vågar" man inte tänka på :-) man får njuta så länge de varar.det blir nog en hemma dag idag igen tror jag,ska bara till stallet med lilltösen i eftermiddag sen blir de hemma vid både data,TV och någon härlig promenad i skogen med hunden.Jag tänkte på de sopgubbar som hämtar våra sopor varje Torsdag,de jobba även igår trots helgdag,men de såg väldigt tungt ut när de försökte köra sopvagnen i all de snö som fanns och kom,de var några i området som tyvärr inte skottat vid och kring sina bevlådor och då blev de ännu värre för dessa stackars sopgubbar som knappt kom fram,tycker de är riktigt dåligt av dom att inte gå ut och skotta när det vet att Torsdag är den dag då de tömmer våra sopor,en dag ramla vår brevbärare i snön med sin cykel,de var en snubbe som inte hade skottat på flera dagar utanför sin brevlåda,får väl hoppas han bara fick räkningar och andra tråkiga brev :-) Lite avis är jag på en polare till mig,han drog till Thailand nu och kommer hem i slutet av Mars !!! de skulle smaka fågel om man bara kunde lämna allt här hemma och dra i väg några månader :-)Ni får ha en fin Fredag,om ni kör bil,kör vackert och var rädda om er.Vi syns

Snööööööööööööööööööö :-)

Hej ! "Järnvägar" vad de snöar :-)helt galet sjukt,nu får de väl räcka,snön bara vräker ner just nu i Ale,men bara hoppas de avtar,jag som tänkte vila mig idag,men bara att gå ut och skotta både till mig och min gamla granne :-) + garegat med så jag kan åka på lite ärenden :-) Åby trav ikväll hmm kanske bäst vara hemma ? jag ska strax ut med hunden och se om han syns i all denna snö som kommer och kommit :-) stackarn hoppar omkring som en hare :-) men han älskar snön,de ser jag på han,nä en macka innan utgång,vi syns

Onsdag och mer snö

Hej på er ! Ja vad säger man om denna vinter,återigen snöar det och de kommer rätt kraftigt,jag har varit ute och skottat flera gånger idag,även hjälpt min granne som är nära 80 års åldern,inte ska han och hans fru behöva skotta,jag brukar fixa hans framsida så han kan hämta sin tidning och post,han försöker ibland gå ut ganska så tidigt,men då har jag redan varit där :-) ! han kan gå och är pigg,men jag tycker inte han ska behöva anstränga sitt härta i fall att något skulle hända,samtidigt när jag skriver nu ser jag att de nästan slutat snöa ! oj va snabbt de sluta !? men då kan jag sätta mig och invänta skid tävlingar som börjar vid 14 tid,skönt att ladda batterierna för all trav ikväll och allt snöskottande,för de lär komma mera snö :-)ser även att kaffet runnit ner och allt är klart för en go TV stund med skidor :-) vi syns

En kväll med min hund

Kvälls promenad med min lilla vovve ! det går gång och cykelväg mot skogen,det är en härlig kvällspromenad innan man ska sitta framför TV för lite film mm :-)Jag brukar se rådjur som springer här omkring,men varje gång jag ska ta fram kameran så försvinner de :-)de är så snabba och rädda,men jag ska allt försöka ta foto en kväll.Jag älskar att gå här i skogen både dag och kvällstid,de är så fridfullt och tyst utan bilar ( avgaser ) de gör att man får nya fina krafter både i hjärnan och kroppen :-)vi syns.

Nu är han uppe i himlen med min förra hund

Nu är han upp i himlen med min förra hund,i morse när jag vakna och gick in till tösen för att kolla till fågeln om den hade vatten,mat så låg han på botten av buren,han blev över 11 år !!! tösen blev så ledsen,men visst är det fantastiskt att fågeln blev så gammal,men buren stod alltid öppen så den flög fritt i rummet varje dag,därför levde den så länge,men nu tog de slut tyvärr.Vi har varit ute och grävt ner den i marken så min tös kan ha ett fint minne av en pratglad undelat.Vi syns

Ny vecka

Hej ! ja då är vi inne i de nya årets första Måndag :-)här i Ale har vi ett fint väder med sol,vindstilla och minus 7 grader,kan inte bli bättre i Januari :-) men de är väl bara idag,de säger mer snö på TV :-( ajaj inte bra, men då blir väl de hundägare glada över som aldrig tar upp sin hunds skit :-) istället kommer de fram när de töar igen.Jag är strax på väg att handla mm ska även äta något riktigt gott men onyttigt idag ( Kebabtallrik ) mums men givetvis inte nyttigt,jag får väl gå med hunden lite längre och oftare i kväll då :-)så jag bränner bort de ! ha en fin dag,vi syns

Hundskit över allt på cykel och gångvägar !

Hej ! Jag är så trött på de hundägare som inte plockar upp efter sin hund på cykel och gångvägar ! de tror att skiten inte syns ! men nu när vi haft 2 milda dagar här i Ale så har ju även snön minskat i mängd,och då ser man all den skit som ligger precis över allt på de gångvägar jag promenerar,fy fan va äckligt ! men de finns ju hund lattrin ( hund papperskorgar ) över allt,är de så himla svårt att ta upp från gångbanan ! nu får man gå sick sack med hunden så han inte trampar i all skit !! nä jag slutar att gå där nu,ska enbart hålla till i skogen och andra vägar där de är lite svårare att promenera,för då har de inte varit några hundägare på de platser och låtit sina hundar skita ner ! Även stora hundskit högar alldeles intill en ( hund papperskorg ) snacka om att inte bry sig,nä fy fan,blääää åt er som tror att ni kan gömma skiten under snön ! Vi syns

Nytt år med vår längtan :-)

Hej ! Äntligen är vi inne i de nya året,jag tycker all stök och annat under hela December varit lite små jobbigt,men nu kan jag äntligen lägga allt bakom och se fram emot att vi närmar oss våren rätt så snabbt :-) Bara tanken att vi är på rätt sida av almenackan :-) är underbar,eller vad tycks om följande: Ljusare,Varmare,Vår,Sommar,Bad,Grill;sol,sol,sol,Hav,Sjö,Fiske,skogspromenader med fika,alla de glada och goa människor över allt man möter då de är Vår och Sommar :-) jag är verkligen glad att vi gått förbi nyår !! :-) Får önska er en fin Lördag,själv blir det trav på internet och sen kolla lite skidor på TV mm bara ta de lugnt och skönt,är även mkt friskare nu från den eländiga förkylning :-) nu blir det kaffe,Tidning och en lugn start på Lördag :-) vi syns

RSS 2.0